Denník N

Stretne sa taxikár s pumpárom a… Boli sme sa pozrieť, ako vzniká seriál v druhej vlne korony

Foto N - Vladimír Šimíček
Foto N – Vladimír Šimíček

Je štvrtok pred desiatou v noci. Prichádzame na pumpu za Bratislavou, kde stojí veľa áut. Neprišli natankovať, sú zaparkované mimo stojanov. Druhou odlišnosťou je, že na streche nesvieti veľkými písmenami logo žiadnej známej značky, ale nápis Pumpa. Presne tak ako v úvodnej zvučke seriálu. A všetko vyzerá rovnako aj v interiéri, s výnimkou rozloženého štábu filmárov.

„Nemuseli sme nič upravovať,“ pochvaľuje si produkčná Martina Flašíková a berie nás bokom. Najskôr musíme absolvovať rýchlotest na koronavírus. Na výsledok čakáme vonku a v tme na poli deliacom pumpu od najbližšej dediny vidíme niekoľko pohybujúcich sa svetiel. Sú to čelové lampy partie mladých ľudí, ktorí si prichádzajú nakúpiť.

Pred vchodom postávajú herci Daniel Heriban a Michal Kubovčík, ktorí si prechádzajú svoje úvodné dialógy s režisérom Petrom Begányim. Keby sme nevedeli, že je to on, nespoznali by sme ho. Má respirátor aj ochranný štít. Sme pri výrobe televízneho seriálu v ére koronavírusu.

Pri stojanoch pumpy sú umiestnené tabule upozorňujúce, že po desiatej sa tu nakrúca. Uprostred úvodnej scény zrazu dovnútra

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Seriály

Kultúra

Teraz najčítanejšie