Denník N

Kontinenty horia, ľadovce sa topia, koraly umierajú. Attenborough zachraňuje svet už aj cez Instagram

David Attenborough. Foto - TASR/AP
David Attenborough. Foto – TASR/AP

Píše Jennifer Hassanová, článok zverejňujeme so súhlasom The Washington Post

Davidovi Attenboroughovi trvalo menej než päť hodín, kým na Instagrame nazbieral milión sledovateľov. Slávny britský prírodovedec tak koncom septembra o 32 minút prekonal rekord, ktorý dovtedy držala herečka Jennifer Anistonová.

Keďže vo svete rastú obavy, aké následky bude mať nivočenie prírody a klimatická zmena, vzbudil tento úspech v 94-ročnom mužovi nádej na lepšiu budúcnosť.

„Dnes sú to práve mladí ľudia, kto má najväčšiu moc niečo zmeniť vo svete čeliacom neistej budúcnosti,“ uviedol Attenborough pre BBC.

Pri snahe osloviť mladšie publikum a nadchnúť ho pre ochranu prírody sa Instagram javí ako dobré miesto, kde začať. Podľa databázy Statista je približne 70 percent používateľov Instagramu mladších ako 35 rokov a viac než tretina má menej než 25 rokov.

„Je to ich svet, ich zajtrajšok. Oni tu zostanú, aj keď ja už tu nebudem,“ vraví Attenborough. Považuje za poctu, že mladých ľudí zaujíma, „čo rozpráva starý chlapík ako ja“.

Život na našej planéte

David Attenborough sa vydal za hranice jemu známych rozhlasových a televíznych médií, aby prostredníctvom Instagramu predstavil výrazne mladšej demografickej skupine svoj najnovší film Život na našej planéte (A Life on Our Planet). Ten sa dá dnes pozrieť aj na

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Klimatická kríza

Príroda

Životné prostredie

Kultúra, Svet, Veda

Teraz najčítanejšie