Denník N

Učiteľ po odbere: „Prosím, vezmite roztržitému Matovičovi mobil“

V bratislavskom Starom Meste berú odbery aj v autobusoch. Jeden je pred Základnou školou M. Hodžu na Škarniclovej ulici. Foto – N
V bratislavskom Starom Meste berú odbery aj v autobusoch. Jeden je pred Základnou školou M. Hodžu na Škarniclovej ulici. Foto – N

Ľudia z odberov v autobuse nemajú strach, v rade stoja aj vyše hodiny. Pred RTVS je čakanie príjemnejšie, hrajú tam muzikanti.

Červený autobus dnes nevozí cestujúcich, stojí pred školou a slúži na odhaľovanie ľudí infikovaných nebezpečným koronavírusom. V bratislavskom Starom Meste siahli aj po netradičných odberných miestach.

Jeden z autobusov je pred Základnou školou M. Hodžu na Škarniclovej ulici. Prednými dverami vojdete dovnútra s už vydezinfikovanými rukami a vysmrkaným nosom. Hneď na prvom dvojsedadle dve ženy v bielych overaloch v sobotu predpoludním zapisujú údaje z občianskeho preukazu. Presuniete sa k stredným dverám, kde vám odoberú vzorku z nosa, vezmete si svoje číslo a vystupujete.

„Celá procedúra trvala do minúty, dúfam, že ma táto jazda privedie k negatívnemu výsledku,“ hovorí tridsaťročný Michal. Za autobusom je vyhradené miesto, kde ľudia čakajú na svoj výsledok. Dostávajú ho do 15 až 20 minút.

Video: Autobus, školský dvor aj historické námestie: Kde všade testujú na covid
(autorka: Martina Koník)

„Nemám strach, že by som sa tam mohol infikovať. Je to furt vetrané, dvere autobusu sú otvorené,“ odpovedá 38-ročná Andrea.

Certifikát s negatívnym výsledkom už drží v rukách učiteľ, ktorý hovorí, že domácu úlohu od premiéra Igora Matoviča si splnil. Od testovania očakáva, že zabráni „totálnemu kolapsu“ nemocníc, pretože je zjavné, že šírenie covidu-19 nie je na Slovensku pod kontrolou.

A pridáva, že má jednu prosbu na vládu. „Prosím, vezmite roztržitému pánovi Matovičovi mobil. Keď

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koronavírus

    Plošné testovanie

    Slovensko

    Teraz najčítanejšie