Denník N

Koronakríza: Čo najviac trápi Slovákov ohľadom pandémie?

Najčastejšími otázkami volajúcich na štátnu infolinku sú najmä celoplošné testovanie, vládne nariadenia a fungovanie na hraniciach.

Ľudia sa tiež zaujímajú o možnosti cestovania do zahraničia či ako postupovať pri žiadosti o testovanie na COVID-19. Keďže počet volajúcich je od vypuknutia pandémie enormný, pomôcť sa rozhodla aj Slovenská sporiteľňa. Najväčšia banka vyčlenila desať expertov zo svojho call centra, aby posilnili kapacity štátnej infolinky. Skúsení operátori budú schopní vybaviť za jeden mesiac až 10-tisíc hovorov ohľadom pandémie.

 „Som hrdý na to, že moji kolegovia využijú svoje skúsenosti a zručnosti v náročnom období, ktorým prechádza Slovensko. Ďakujem im, že sa na to bez zaváhania dali a verím, že aj vďaka svojmu nasadeniu a profesionalite pomôžu tam, kde treba. V Slovenskej sporiteľni  nám ako zodpovednej firme záleží na zdraví a budúcnosti našej krajiny. Už počas prvej vlny pandémie sme klientom pomáhali s odkladom splátok, bezpečným bankovaním, vysvetľovali sme im aktuálnu situáciu na finančných trhoch a riešili ďalšie otázky,“ povedal Peter Krutil, generálny riaditeľ Slovenskej sporiteľne.

Jednou z operátoriek je aj Jana Lenčéšová, ktorá v Slovenskej sporiteľni pracuje viac ako 5 rokov. „Som rada, že môžem pomôcť našim zdravotníkom v aktuálnej situácii. S telefonovaním a komunikáciou s ľuďmi všetkých vekových skupín po celom Slovensku sa venujem už veľa rokov, a verím, že moje doterajšie skúsenosti budem vedieť zúročiť aj počas tejto výzvy,“ vysvetľuje operátorka.

Slovenská sporiteľňa tak pokračuje v pomoci pre Slovensko, keďže už počas prvej vlny pandémie prispela na boj s koronavírusom sumou milión eur. Call centrum Slovenskej sporiteľne už počas prvej vlny pandémie ukázalo, že aj napriek sťaženým pracovným podmienkam a mnohým obmedzeniam vie pomáhať klientom. Doteraz celkovo v súvislosti s koronakrízou vybavilo až 65-tisíc hovorov, 22-tisíc mailov a 600 chatov.

KORONAVÍRUS – CALL CENTRUM PRE VEREJNOSŤ

  • 0800 174 174
  • +421 222 200 910 zo zahraničia
  • 02/32 35 30 30

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Slovensko

Teraz najčítanejšie