Denník N

Tam sú dvere, odkázal mu. Messi ho vysmial. Unikli informácie, ako sa správal k bývalému trénerovi Setiénovi

Quique Setién a Lionel Messi. Foto - TASR, koláž N
Quique Setién a Lionel Messi. Foto – TASR, koláž N

O Lionelovi Messim sa roky hovorí, že je najvplyvnejším človekom v Barcelone. Už dlho sa však táto téma nerozoberala tak intenzívne ako v týchto dňoch.

Môže za to rozhovor bývalého trénera Quiqueho Setiéna pre denník El País, ktorý v úlohe novinára viedol legendárny tréner Vicente del Bosque.

Setién vydržal na barcelonskej lavičke iba osem mesiacov, klub s ním ukončil spoluprácu po prehre 2:8 s Bayernom Mníchov vo štvrťfinále Ligy majstrov.

62-ročný tréner vysvetľuje, prečo v Barcelone neuspel. Messi je podľa neho najlepším futbalistom všetkých čias, lenže spomína aj jeho „nefutbalovú stránku“.

Po tomto rozhovore zverejnil novinár Adrià Albets podrobnosti o ich najväčšom konflikte zo zápasu proti Celte Vigo. Španielske médiá pripomínajú, že podobná situácia sa nestala prvý raz.

Donúti vás vidieť, čo chce on

Keď sa stal Quique Setién barcelonským trénerom, väčšina fanúšikov túto voľbu schvaľovala. 62-ročný tréner bol známy ako milovník útočného prejavu hry, ktorý dáva šance mladíkom.

V Barcelone to však vyzeralo inak. Katalánci hrali pod jeho vedením chaotický futbal a prvýkrát za dvanásť rokov nezískali ani jednu trofej.

„Nebol som sám sebou – nemohol som alebo som to nedokázal,“ vraví Vicentemu del Bosquemu v rozhovore, z ktorého sa v španielskom športe stala veľká téma.

„Messi je

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Euroligy

Lionel Messi

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie