Denník N

Kto stratil certifikát z testovania, má len dve možnosti: karanténu alebo nový test

Foto N - Vladimír Šimíček
Foto N – Vladimír Šimíček

Ešte v pondelok informovala stránka ministerstva obrany, že v prípade straty certifikátu sa má občan obrátiť na ministerstvo. Teraz už takúto možnosť nepripúšťa ani minister, ani ministerský web.

Kto sa zúčastnil cez víkend celoplošného testovania, dostal papierový certifikát s výsledkom. S negatívnym antigénovým testom sa môžu ľudia pohybovať pomerne slobodne, ak budú dodržiavať hygienické opatrenia. Lenže čo sa stane v prípade, že certifikát stratia?

Certifikát z uplynulého víkendu bude slúžiť minimálne počas najbližších dní na preukazovanie sa pri vstupe do prevádzok či na ceste do práce. Minulý týždeň minister obrany Jaroslav Naď avizoval, že sa pri kontrole bude musieť každý preukazovať originálom certifikátu. Žiadna fotografia alebo sken nebudú stačiť.

Ministerstvo obrany oznámilo, že počas uplynulých dní už o certifikát prišli desiatky ľudí. Podľa usmernenia sa v tomto prípade môžu ľudia rozhodnúť ostať desať dní v domácej izolácii alebo absolvovať PCR test, ktorý si však musia zaplatiť. „Takíto občania musia

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Plošné testovanie

Slovensko

Teraz najčítanejšie