Denník N

LM, skupina: Za Liverpool strelil hetrik, ešte pred rokom ho vylúčili na Tehelnom poli

Foto - TASR/AP
Foto – TASR/AP

Dobrý deň,

Roberto Firmino má vážneho konkurenta v boji o miesto v základnej zostave – Diogo Jota strelil na ihrisku Atalanty Bergamo hetrik. Pre Liverpool FC to bol príjemný večer – prvýkrát sa mu podarilo vyhrať úvodné tri zápasy Ligy majstrov a tentokrát aj s 19-ročným odchovancom v strede obrany.

Real Madrid konečne vyhral a nemusí sa obávať, že do konca jesene bude bojovať, aby nevypadol už v skupine. Zachránil ho 19-ročný Brazílčan.

Bayern ešte v 78. minúte hral v Salzburgu 2:2, napokon vyhral 6:2. Šesť gólov padlo v Kyjeve – všetky do bránky Šachtaru Doneck; László Bénes sledoval triumf svojej Borussie Mönchengladbach len z lavičky.

Súhrn Ligy majstrov prinášame vždy ráno po zápasoch a posielame ho aj e-mailom.


Portugalčan Diogo Jota má síce len 23 rokov, no stihol už všeličo. Ako 19-ročný prestúpil z Pacos Ferreira do Atlética Madrid, kde sa nepresadil.

Darilo sa mu na hosťovaniach v Porte aj v druholigovom anglickom Wolverhamptone, ktorý ho neskôr aj kúpil – z druhej ligy mu pomohol do Premier League.

Pred rokom bol aj pri tom, ako Wolves vyhrali na Tehelnom poli 2:1 nad Slovanom Bratislava. Do zápasu, na ktorom mohli byť len deti, naskočil v 59. minúte. Do štatistík sa zapísal dvomi žltými kartami, potom nasledovala červená.

A aj keď v minulej sezóne strelil celkovo 16 gólov, na začiatku súčasnej nepatril do základnej zostavy. Potom ho však kúpil Liverpool za viac ako

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

Liga majstrov

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie