Denník N

Opojení koronou (alebo fönky nálada)

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Je mi veľmi ľúto, že pán profesor Krčméry trpí a jeho zdravotný stav je veľmi vážny. O to viac ma v takej situácii zaráža insitno-gýčový obrázok „druhého brehu“, ktorý prezentoval. 

Autorka je spisovateľka

„Už viem, čo myslím! Už viem, čo myslíš! Je to fönky nálada!“ Pamätáte si ešte túto pesničku z konca minulého tisícročia? Pripomenul mi ju nedávny rozhovor Štefana Hríba a Vladimíra Krčméryho Pod lampou. Chvíľami mi pripadalo, akoby aktéri boli čímsi opojení. Ľudovo povedané, akoby na čomsi fičali… Na mopede? Na covide!

Krčméry tvrdí, že predpokladá zlepšenie situácie s pandémiou na „Božie narodenie“.

„Počkaj, to by sa stalo kedy?“

„No tak… Božie narodenie je na Vianoce…“

„Nemyslím…, ale to, že čo by sa muselo stať, aby to takto dopadlo?“

Profesor, odborník na tropickú medicínu, rektor vysokej školy a jeden z členov jarného krízového štábu, ktorý počas pandémie radil vláde z odborného hľadiska, dodal, „že verí, že Boh nikdy nedopustí na človeka takú skúšku, ktorú nie je schopný zvládnuť, a narodenie jeho syna je taká udalosť…“, že sa nám iste polepší. Vakcínu očakáva „ako vianočný darček…“

Keď sa Hríb pýta na jeho zdravotný stav, naznačuje, že je veľmi vážny a že tento rozhovor je možno posledný „… ale to vôbec nevadí, pretože, budeme si navzájom pomáhať – tí, čo veria, že existuje komunikácia medzi nebom a zemou… a budem ťa rád čakať na druhej strane rieky Jordán… Nebudeme musieť nosiť rúška a budeme môcť ísť spolu na pivko“.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koronavírus

    Komentáre

    Teraz najčítanejšie