Denník N

Šašove uniformy

Uniformy pred novinármi aktuálne nosí len minister práce. Foto N - Tomáš Benedikovič
Uniformy pred novinármi aktuálne nosí len minister práce. Foto N – Tomáš Benedikovič

Pandémia uvrhne do chudoby masy ľudí, tisíce rodín prídu o živobytie, no zdá sa, že na ministerstve práce je všetko vyriešené. Až z toho má človek pocit, že sa minister ocitol na nesprávnom mieste.

Autor je spisovateľ

Zdalo sa, že Krajniakova kaki maškaráda na tlačovkách a jeho facebookovom profile môže v ponurých pandemických časoch priniesť aspoň trochu odľahčenia a zábavy. No nech je jeho uniforma akokoľvek smiešna, postava v nej sa aj vyjadruje a tam sa komédia mení na tragédiu.

„Postavili sme sa najväčšiemu ohrozeniu Slovenska od roku 1944,“ napísal na svoj profil a čitateľ premýšľa, či má v tejto formulácii autor na mysli hrozbu partizánov, Hitlerovho vojska alebo blížiacej sa sovietskej armády. Netreba však veľa špekulovať, minister sa jednoducho nechal strhnúť velikášskou vojnovou terminológiou, takou populárnou u väčšiny našich vládnych predstaviteľov. Tak ako som Veroniku Remišovú pri slovách o „najkomplikovanejšej operácii od druhej svetovej vojny“ neupodozrieval, že myslí na slovenskú armádu, ktorá v roku 1939 napadla Poľsko, aj tu mal Krajniak pod ohrozením pravdepodobne na mysli fašizmus.

Zaujímavé tvrdenie od podpredsedu hnutia spájajúceho sa s európskou krajnou pravicou alebo od človeka, ktorý ako jediný hlasoval za Kotlebu do funkcie podpredsedu výboru Národnej rady pre obranu a bezpečnosť. A nie je to tak dávno, čo spoločne s Kotlebom blúznil o tom, že na nových občianskych preukazoch nás Brusel všetkých začipuje.

S fašistickými stranami ho okrem konšpiračných teórií spájajú aj horlivé

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Milan Krajniak

Komentáre

Teraz najčítanejšie