Denník N

Slováci podľa rakúskeho ministra nedodali údaje o teroristovi včas. Mali všetko potrebné, reaguje Mikulec

Minister vnútra Nehammer a šéfovia bezpečnostných zložiek kritizovali spoluprácu so Slovákmi. Rezort Romana Mikulca sa ohradil. Foto - Facebook/K. Nehammer/BMI Karl Schober a TASR
Minister vnútra Nehammer a šéfovia bezpečnostných zložiek kritizovali spoluprácu so Slovákmi. Rezort Romana Mikulca sa ohradil. Foto – Facebook/K. Nehammer/BMI Karl Schober a TASR

Slovenské ministerstvo vnútra sa ohradilo voči kritike rakúskych bezpečnostných zložiek. Rakúšania mali už necelé dva mesiace pred útokom silné indície, že neskorší terorista zháňal v Bratislave muníciu.

Politické dusno, ktoré vo Viedni nastalo po pondelkovom teroristickom útoku, zasahuje aj Slovensko. Rakúska vláda čelí kritike, že jej bezpečnostné zložky podcenili informácie o atentátnikovi, ktoré im poskytla slovenská polícia.

Niektoré rakúske médiá rovno píšu o tom, že „Slováci naservírovali atentátnika na striebornom podnose“, na čo rakúske úrady nedostatočne reagovali.

Minister vnútra Karl Nehammer v snahe odvrátiť tento tlak vystúpil vo štvrtok na tlačovej konferencii, na ktorej sa spoločne so šéfmi bezpečnostných zložiek venovali aj spolupráci s Bratislavou.

K varovaniam o atentátnikovom pokuse zohnať na Slovensku muníciu povedali, že tieto podklady boli neúplné. A následne vraj Slovákom trvalo zbytočne dlho, kým ich doplnili.

„Museli sme slovenské úrady viackrát

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Útok vo Viedni

Slovensko

Teraz najčítanejšie