Denník N

Matovič o sledovaní: Vedel som, že po mne ide nejaký Bödör, nikto mi však neveril

Daniel Lipšic a Igor Matovič v roku 2015. Foto - TASR
Daniel Lipšic a Igor Matovič v roku 2015. Foto – TASR

Premiér rozpráva o tom, ako v roku 2015 mali so ženou pocit, že sa im niekto vracia do domu a niečo tam hľadá. V tom roku, keď podľa obvinenia bödörovci sledovali Igora Matoviča a Daniela Lipšica, OĽaNO pribralo na kandidátku Lipšicovu Novu a u Matoviča bola razia NAKA.

Jeden z desiatich skutkov, z ktorých sú ako zločinecká skupina obvinení bödörovci, sa týka aj sledovania Igora Matoviča a Daniela Lipšica. Malo ísť o sledovanie v roku 2015. Pokyn naňho dal podľa uznesenia o vznesení obvinenia Norbert Bödör vtedajšiemu policajnému prezidentovi Tiborovi Gašparovi, šéfovi NAKA Petrovi Hraškovi a riaditeľovi Národnej protikorupčnej jednotky Róbertovi Krajmerovi.

Oni poverili vykonaním úlohy ďalších policajtov Milana Mihálika, Milana Žáčika, Ivana Bobockého a Pavla Vorobjovova. Sledovanie robili mimo svojej služby vo voľnom čase, a to tak, že u ďalšieho obvineného Mariána Zetochu zabezpečili autá. Lipšica a Matoviča údajne sledovali minimálne dva mesiace.

Čo sa dialo v roku 2015, keď k tomu údajne došlo? Bol to predvolebný rok, v ktorom dával Matovič dohromady kandidátku, na ktorej bol aj Lipšic. Kritizovali vládny Smer za to, ako nevyšetruje dôležité kauzy; a vyšetrovaný bol aj Matovič.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Bödörovci

Slovensko

Teraz najčítanejšie