Denník N

Trumpster nevie prehrávať: Ako jeho tenistka zarobila milióny, ale dostala sa len na 821. miesto

Donald Trump v hľadisku US Open. Turnaj v New Yorku navštevuje už od 80. rokov. Foto – TASR/AP
Donald Trump v hľadisku US Open. Turnaj v New Yorku navštevuje už od 80. rokov. Foto – TASR/AP

Donald Trump chcel pred rokmi vychovať novú Annu Kurnikovovú. Na štrnásťročné dievča vtedy stavil veľa peňazí proti 45-ročnému mužovi. Aktéri spomínajú, ako reagoval, keď to vyzeralo, že prehrá.

Donald Trump si počas života vyskúšal veľa profesií. V roku 1999 chcel byť tenisový agent.

Zastupoval len jednu hráčku, na ktorú sa dodnes spomína ako na tenistku, ktorá síce nič nevyhrala, ale aj tak zarobila dva milióny dolárov.

Volá sa Monique Vieleová a Trump z nej chcel mať „novú Kurnikovovú“. Jej príbehu sa venuje novinár NY Times Ben Rothenberg v e-knihe Making Monique, ktorá vyšla tento rok.

Vieleová vedela hrať tenis aj spievať, hoci sa napokon ukázalo, že všetko len trochu. Podľa Trumpa mala aj dobre vyzerať, preto jej okrem tenisových naplánoval aj herecké a modelingové tréningy. Vieleovej okolie neprotestovalo, hoci mladá tenistka mala vtedy len štrnásť rokov.

Posielali ju na rôzne fotenia. Zámer nebol vykresliť ju ako športovkyňu, ale ako sexsymbol. V Kurnikovovej ére si mnoho agentov aj rodičov myslelo, že je to cesta, ako preraziť v tenise. S Vieleovou napríklad vyšiel veľký rozhovor, v ktorom bolo sedem fotografií a žiadna s tenisovou raketou.

Trumpa očarila, keď na ňu vsadil peniaze proti 45-ročnému hráčovi, ktorý bol najlepší v jeho klube. Hoci ide len o jednu krátku bizarnú epizódu, ukazuje, ako sa Trump správa, keď mu hrozí prehra.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Donald Trump

Šport a pohyb, Svet

Teraz najčítanejšie