Denník N

Svedok: Na stretnutia s Bödörom chodil aj Kaliňák. Gašpar a spol. idú do väzby

Tajné stretnutia sa neuskutočňovali len v Bratislave, ale aj v Pivnici Radošina, ktorá patrí Bödörovi. Chodil na ne podľa svedka aj bývalý minister vnútra Robert Kaliňák.

Riadili Policajný zbor, teraz idú do väzby. Tibor Gašpar, Peter Hraško, Róbert Krajmer, Marián Zetocha, Milan Mihálik a Martin Fleischer by totiž podľa súdu mohli na slobode mariť vyšetrovanie trestných činov, z ktorých sú obvinení.

Rozhodol o tom v Pezinku sudca Špecializovaného trestného súdu pre prípravné konanie Rastislav Stieranka.

Prokurátor vzal späť návrh na vzatie do väzby Bernarda Slobodníka a Ivana Bobockého a súd ich okamžite v nedeľu podvečer prepustil. Obaja v celej veci spolupracujú s políciou.

O väzbe pre Petra Hraška rozhodol sudca bez toho, aby ho vypočúval. Hraško má psychické problémy a nebol schopný zúčastniť sa výsluchu. Pôjde rovno do Nemocnice pre obvinených a odsúdených v Trenčíne.

Čo sú dôvody na väzbu? Predovšetkým ide o kolúzne dôvody, teda aby obvinení nemohli ovplyvňovať svedkov. V niektorých prípadoch však je dôvodom aj to, aby nemohli pokračovať v trestnej činnosti. Prokurátori Úradu špeciálnej prokuratúry Michal Šúrek a Ondrej Repa, ktorí prípad dozorujú, upozornili aj na to, že Gašpar má v polícii stále veľa kontaktov, keďže vedel, že sa chystá jeho zadržanie. Inak by podľa nich deň predtým neprišiel sám preventívne na Úrad špeciálnej prokuratúry.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Bödörovci

Robert Kaliňák

Slovensko

Teraz najčítanejšie