Denník N

Spochybniť a byť osobný. Už aj vedec Čekan spoznal, ako premiér Matovič reaguje na kritikov

Foto N - Vladimír Šimíček
Foto N – Vladimír Šimíček

Po vicepremiérovi Sulíkovi, primátoroch miest či prezidentke Čaputovej si predseda vlády cez víkend neodpustil neférovú poznámku ani voči vedcovi Pavlovi Čekanovi.

Bola by to jedna nenápadná poznámka, veta, ktorú použil predseda vlády v nedeľnom večernom televíznom rozhovore, ak by tak veľmi nezapadala do komunikačného štýlu Igora Matoviča (OĽaNO).

Televízia Joj v nedeľu večer po druhom kole plošného testovania, ktoré sa uskutočnilo vo väčšine slovenských okresov, zaradila živý vstup s premiérom, aby projekt zhodnotil a odpovedal aj na niekoľko ďalších otázok. Počas rozhovoru prišla reč aj na názory známeho biochemika Pavla Čekana.

Teda vedca, ktorý celoplošné testovanie nikdy nezavrhol, hovoril, že určite bude mať aj prínosy, len sa treba rozprávať aj o rizikách a pýtať sa, čo budeme proti koronavírusu robiť, keď sa testovanie skončí. Čekan a jeho firma MultiplexDX vyvinuli vlastné, slovenské PCR testy s vyššou citlivosťou a vyše 200-tisíc kusov darovali vláde.

Matovič o Čekanovi v televízii Joj povedal, že pri jeho výhradách voči antigénovým testom použitým na celoplošné testovanie treba brať do úvahy práve to, že vyrába PCR testy.

„Je to skvelý človek. (…) On je výrobca PCR testov, treba to trošku aj takto brať a treba to spomenúť.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Igor Matovič

Koronavírus

    Plošné testovanie

    Slovensko

    Teraz najčítanejšie