Denník N

Bödör má k Smeru bližšie, než Fico priznáva, bol na volebnej noci 2016 a tento rok v zákulisí mítingu v Nitre

Robert Fico a Norbert Bödör. Foto N – Tomáš Benedikovič a Oktagon MMA
Robert Fico a Norbert Bödör. Foto N – Tomáš Benedikovič a Oktagon MMA

Kaliňák nevylúčil stretnutia s vedením polície v Bödörovej pivnici v Radošine a priznal, že sa s ním pozná.

Trestne stíhaný podnikateľ Norbert Bödör, ktorý podľa polície organizoval a viedol korupčné stretnutia s vedením polície a špeciálnej prokuratúry, mal k Smeru oveľa bližšie, než ľudia z tejto strany doteraz priznávali. Až v pondelok potvrdil pre SME kontakty s ním dlhoročný minister vnútra a podpredseda Smeru Robert Kaliňák.

Kamarát Mariana Kočnera sa opakovane ukazoval aj na akciách Smeru – a dialo sa to aj tesne pred marcovými parlamentnými voľbami, keď už boli verejne známe jeho kontakty na Kočnera a aj to, že podľa prokuratúry nechal lustrovať novinárov vrátane Jána Kuciaka.

V pivničke

Bývalý podpredseda Smeru Robert Kaliňák, ktorý bol roky dvojkou Roberta Fica, sa podľa svedeckej výpovede o fungovaní Bödörovej skupiny zúčastnil na stretnutiach vo vinárstve v Radošine, ktoré patrí rodine Bödörovcov. Exprezident polície Tibor Gašpar, špeciálny prokurátor Dušan Kováčik a ďalší vysokí policajní funkcionári na takýchto stretnutiach podľa obvinenia koordinovali svoju činnosť – tá sa okrem ekonomickej kriminality a vydierania zamerala aj na politických oponentov Smeru.

Robert Kaliňák nevylúčil, že

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Slovensko

Teraz najčítanejšie