Denník N

O dva týždne otestujú už len vybrané obce a mestá. Sprísni sa režim na hraniciach

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Režim na hraniciach s Rakúskom, Maďarskom a Poľskom sa sprísni, zrejme už od budúceho týždňa. Na vstup bude treba test.

Ďalšie kolo testovania nebude najbližší víkend, ale ten nasledujúci, teda 21. a 22. novembra. Nepôjde už o plošné testovanie podľa okresov, mali by sa cielene testovať obce a mestá, oznámil premiér Igor Matovič po zasadnutí ústredného krízového štábu.

Štáb navrhol aj predĺženie núdzového stavu o ďalších 90 dní, rozhodnúť o tom ešte musí v stredu vláda. Núdzový stav má skončiť 14. novembra.

Testovať by sa mali obce a mestá, kde bolo viac ako percento pozitívnych. Podľa premiéra pôjde o zhruba 500 obcí a asi päť menších miest. Celkovo by sa to podľa premiéra malo týkať 400-tisíc ľudí.

Ak v okrese bolo druhé kolo testovania, budú sa brať do úvahy výsledky z neho, ak bolo len prvé kolo, budú sa brať výsledky z prvého kola.

Ktorých obcí sa to bude týkať, nie je jasné, ministerstvo obrany totiž ešte nezverejnilo výsledky testovania podľa obcí či miest, ale len podľa okresov.

Tak sa testovalo v pilotnom aj v druhom kole plošného testovania. V pilotnom išlo o okresy na Orave a Bardejov. V druhom kole išlo o 45 okresov, kde bol počet pozitívnych v prvom kole vyšší ako 0,7 percenta.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koronavírus

    Plošné testovanie

    Slovensko

    Teraz najčítanejšie