Denník N

Ďalšie nezvyčajné tlačovky a výpoveď cez Twitter. Trump stále verí, že vyhrá

Foto - TASR/AP
Foto – TASR/AP

Odovzdávanie moci v USA bude plynulé. Prvá Trumpova vláda odovzdá moc tej druhej. V utorok to s úsmevom povedal minister zahraničných vecí Mike Pompeo. Hneď potom dodal, že rezort, ktorý vedie, funguje dnes a bude fungovať aj pod prezidentom, ktorý bude v úrade po inaugurácii.

Ťažko povedať, či Pompeo vtipkoval, no svojimi výrokmi sa pridal k väčšine republikánov, ktorá zatiaľ verejne nechce uznať víťazstvo Joea Bidena.

Za vtip to zjavne nepovažuje Donald Trump, ktorý video z Pompeovej tlačovky zdieľal aj na Twitteri. „Toto je dôvod, prečo bol Mike najlepší vo svojej triede na West Pointe (vojenská akadémia v USA, pozn. red.),“ napísal prezident.

Trump pred novinárov nepredstúpil od štvrtka. Vtedy mal tlačovú konferenciu, ktorú viaceré americké televízie vypli, pretože podľa nich klamal o volebných podvodoch. S voličmi znovu komunikuje hlavne cez Twitter, píše najmä o tom, že v skutočnosti vyhral a voľby sú zmanipulované.

V utorok sa vrátil aj k tomu, čo zvykol robiť počas celého volebného obdobia – na Twitteri oznámil prepustenie svojho ministra.

Bizarné tlačovky pokračujú

Keď sa Joea Bidena pýtali na Pompeove slová, zvolený prezident sa zasmial a povedal, že na nástup do Bieleho domu sa pripravuje bez ohľadu na to, aký je postoj Trumpa a jeho vlády. Keď o Pompeovi neskôr hovoril znovu, opäť sa zasmial.

Pompeova tlačová konferencia však v utorok nebola jediná kontroverzná. Nepríjemná vec sa stala aj hovorkyni

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Americké voľby 2020

Donald Trump

Joe Biden

Svet

Teraz najčítanejšie