Denník N

Koaličná poslankyňa Cigániková: Prajem pánovi premiérovi, aby do svojej funkcie dorástol

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Po tom, čo Jana Bittó Cigániková povedala, že minister Krajčí je neschopný, premiér ju označil za lobistku Penty. Povedal, že klame, s tým, že to má tak trošku aj v mene. „Svojim deťom budem musieť vysvetliť, že priezvisko Cigánik neznamená, že automaticky klamú,“ reaguje poslankyňa SaS.

Premiér povedal, že vás nevníma ako koaličnú poslankyňu. Cítite sa ako koaličná poslankyňa?

Jednoznačne sa vnímam ako koaličná poslankyňa. SaS je pre túto koalíciu veľkým prínosom. Nechcem si ani predstaviť, čo by bolo, keby SaS nebolo. Pána premiéra vnímam ako premiéra aj napriek tomu, že nie vždy sa tak správa.

Situácia na Slovensku je vážna, máme tu pandémiu, mnoho ľudí prichádza o podnikanie a prácu, mnoho ochorie. A na vláde sa háda šéfka výboru pre zdravotníctvo s premiérom a ministrom zdravotníctva. Je toto vhodný čas, aby ste viedli takéto koaličné debaty na tlačovkách a sociálnych sieťach?

Nie je. A od začiatku až zúfalo prosím, aby nám pán minister predložil svoje návrhy, skôr ako ich zverejní. V utorok o 22. hodine mi kolegovia, ktorí boli na koaličnej rade, dali vedieť, že minister prišiel s dofinancovaním sto miliónov pre štátnu poisťovňu. A musel to schváliť o 6. hodine na vláde. Prosili ho, aby to o týždeň odložil. Nik s tým nerátal, nebolo to ani v programe koaličnej rady. V ten deň som s ním minimálne trikrát hovorila, lebo sme rokovali o návrhoch, ktoré majú ísť do parlamentu.

Nepovedal vám o tom?

Nie. Úprimne som sa z komunikácie tešila, že si konečne budeme môcť veci vysvetliť doma v kuchyni. A potom urobí takúto vec a dozvieme sa to, až keď to urobí. Kde medzi 22. večer a 6. ráno mám priestor si to s nimi vydiskutovať? Veci, ktoré som

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hegerova vláda

Igor Matovič

Koronavírus

    SaS

    Slovensko

    Teraz najčítanejšie