Denník N

Od pondelka sa otvárajú divadlá, kiná a kostoly, žiaci zostávajú doma, premiér ustupuje od plánu na „komunitné testovanie“

Foto N - Vladimír Šimíček
Foto N – Vladimír Šimíček

Aktualizované o 16.10 – Matovič hovorí, že plán testovania v reštauráciách či kostoloch pochoval Richard Sulík. Biskupi premiérovi povedali, že testovanie by bolo pre cirkev veľmi náročné.

Od pondelka sa na Slovensku po mesiaci otvoria kiná, divadlá a kostoly. Premiér Igor Matovič oznámil, že pandemická komisia schválila jeho návrh na čiastočné uvoľnenie. Kiná, divadlá a kostoly sa budú môcť naplniť na polovicu ich kapacity.

Okrem toho sa otvoria fitnescentrá a plavárne, tie však maximálne pre šesť osôb a musí tam byť 15 štvorcových metrov na jednu osobu. Spustia aj nižšiu futbalovú a hokejovú ligu. „Spustená Slovenská hokejová liga a 1. futbalová liga, zatiaľ bez divákov,“ píše premiér.

Experti pritom ešte pred týmto oznámením nabádali skôr na opatrnosť a zníženú mobilitu ešte aspoň týždeň, kým budeme vedieť interpretovať výsledky plošného testovania.

Deti zostávajú doma

Školy sa neotvoria, potvrdil Igor Matovič. Pandemická komisia tak neprijala návrh ministra školstva, aby sa vrátilo k semaforom, kde sa zatvárali konkrétne školy či triedy, ak sa tam objaví nákaza.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koronavírus

    Plošné testovanie

    Slovensko

    Teraz najčítanejšie