Denník N

Ako matka troch detí naučila svoju rodinu, že nie je dievča pre všetko

Ilustračné foto - Flickr.com/Nenad Stojkovic
Ilustračné foto – Flickr.com/Nenad Stojkovic

Počas pandémie si 35-ročná mama troch detí uvedomila, že už ďalej nevládze. Manžela aj deti naučila spoliehať sa na seba.

Na výzvu, aby naši čitatelia a čitateľky napísali o svojich „stratách a nálezoch“ počas pandémie, sa nám ozvala aj 35-ročná Frederika.

„U mňa to bolo tak 50:50, lebo okrem všeobecnej nervozity z opatrení a strachu z choroby sa do problémov dostala aj firma, kde pracujem. Hoci mňa to nezasiahlo, prepúšťalo sa a viacero mojich kolegov a kamarátov muselo odísť. A neverím, že sa ešte niekedy vrátia, lebo firma sa stále poriadne nerozbehla. Ale na druhej strane sa mi podarilo usporiadať si vzťahy v rodine,“ napísala mama troch detí vo veku od troch do 13 rokov.

Frederika sa ocitla na home office a rovnako aj jej manžel. Do toho prakticky od marca v tej či onej konštelácii zostávali doma aj ich deti.

„Raz boli doma všetci traja, potom len najstaršia dcéra, potom v škôlke najmladšieho mali pozitívnu učiteľku aj jedného otca, a tak sme ich doma preventívne držali všetkých a von sme nevychádzali ani my. Letné prázdniny sme improvizovali, lebo obom našim zamestnávateľom sa zrazu zapáčilo, že sme robili z domu, ale my sme nemali kam dať deti. Napokon sme ich s ťažkým srdcom a obavami pustili na chalupu k mojim svokrovcom – penzistom, lebo to už bolo pracovne aj rodinne neúnosné. Teraz sme v druhej vlne a tiež platí, že sme viac menej v podobnej situácii, hoci jedna zmena tu je.“

Napriek, alebo možno práve pre „blázninec počas prvej vlny“ sa podarilo Frederike dosiahnuť svoj cieľ:

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koronavírus

    Rodičovstvo

    Vzťahy

    Rodina a vzťahy

    Teraz najčítanejšie