Denník N

Najhlúpejší moment Tsitsipasovej kariéry a Nadalov jasný odkaz. Čo priniesol prvý deň Turnaja majstrov

Foto - TASR/AP
Foto – TASR/AP

Keď bol Andrej Rubľov tínedžer, čítal autobiografiu Rafaela Nadala. Teraz proti nemu nastúpil na mieste, o ktorom sníval.

V nedeľu odštartoval posledný tenisový turnaj roka – Nitto ATP Finals. Hneď prvý zápas bol reprízou minuloročného finále medzi Stefanom Tsitsipasom a Dominicom Thiemom a dobrú chvíľu sa zdalo, že sa zopakuje priebeh z uplynulého roka.

Medzi oboma zápasmi však bol jeden výrazný rozdiel, ktorý výstižne pomenoval Tsitsipas. Scenáristi by to nedokázali napísať lepšie, žartovala tenisová komentátorka.

„Najhlúpejšia vec v mojom živote“

Turnaj majstrov je tradičným zakončením tenisovej sezóny, na ktorom štartuje osem najlepších hráčov súčasnosti. Sú rozdelení do dvoch skupín, pričom dvaja najlepší z každej postupujú do semifinále.

Obhajcom titulu je Stefanos Tsitsipas, ktorý vo vlaňajšom finále zdolal Dominica Thiema 6:7, 6:2, 7:6. V nedeľu to chvíľami vyzeralo podobne.

Aj tento rok rozhodol o prvom sete tajbrejk a aj tento rok ho vyhral Thiem. V druhom sete zvíťazil Tsitsipas 6:4. V rozhodujúcom sete však Thiem prevzal iniciatívu – začal výborne podávať, získal rýchly brejk a zvíťazil 6:3.

Tsitsipas po zápase výstižne zhodnotil, čo sa zmenilo. Stačilo mu na to jedno slovo

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Tenis

Turnaj majstrov

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie