Denník N

Svadba snov – Blaha a Mazurek, Fico a Kotleba, Danko a Bádateľ

Autor je spisovateľ

Pobúrenie nad nehoráznym zhromaždením, ktoré sa v Bratislave plánuje na 17. novembra počas núdzového stavu, je oprávnené a očakávania od polície SR sú ozaj veľké. Nejde len o zneváženie pamiatky Nežnej revolúcie, ale aj spomienky na rok 1939, keď nacisti brutálne zasiahli proti študentom a slobodne mysliacim českým občanom.

SS a nemecká Ordnungspolizei naplno predviedli hrôzovládu, skutočnú totalitu s desiatkami mŕtvych a so stovkami uväznených v koncentrákoch v priebehu niekoľkých dní – a nie to, že si musíš dať na úrade rúško a medzi deviatou a jedenástou si nekúpiš zlacnené produkty z letáka.

Mňa spojenie Kotlebu a Mazureka s Ficom a Blahom, Dankom a dezinformátormi ani zamak neprekvapuje. Hotová Svadba snov; aj by to mohol režírovať Peter Núñez, najnovší sponzor fundamentalistov okolo Jara Danišku, ktorý vie dostať do prime timu RTVS aj mladučkého rakúskeho fanatika, ktorý kradne sochy v rímskych kostoloch.

Mnohé nasvedčuje tomu, že cez dymovú clonu a zelené i červené vlajky na Námestí slobody uvidíme nový postpandemický normál.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Komentáre

Teraz najčítanejšie