Denník N

Turnaj majstrov, 3. deň: Menia sa pravidlá hry. Nadala v zápase roka zradila jeho najväčšia zbraň

Rafael Nadal. Foto - TASR/AP
Rafael Nadal. Foto – TASR/AP

Dobrý deň,

utorok priniesol niekoľko závažných informácií zo sveta tenisu a za iných okolností by si každá z nich zaslúžila byť ústrednou témou tohto sumáru dňa. Dozvedeli sme sa, že v ohrození je Australian Open a Novak Djoković prekvapil rozhodnutím v súvislosti s tenisovou politikou. Dnešok je však iný a témam sa preto venujeme aspoň v skratke. Viac sa dozviete nižšie.

Ak by to bol normálny deň, v úvode tohto textu by ste si prečítali o obrovskom zlyhaní Andreja Rubľova vo výbornom zápase proti Stefanovi Tsitsipasovi. O víťazovi rozhodol tajbrejk v poslednom sete.

Lenže včera všetky tieto správy zatienil súboj Rafaela Nadala a Dominica Thiema. Ešte nebol ani v polovici, keď ho komentátori označili za jeden z najlepších v tejto sezóne – bol taký dobrý, že nepotreboval ani divákov a jeho koniec si nepriala ani páska. Môžete sa presvedčiť sami aspoň niekoľkými výmenami, ktorých videá nájdete v článku.

Obaja tenisti podali prakticky bezchybný výkon, Nadala však zradila jeho vlastná najväčšia zbraň. Španiel bol napriek prehre spokojný a Thiem označil súboj za jeden z najlepších vo svojej kariére.

Súhrn Turnaja majstrov prinášame každé ráno počas jeho trvania. Nájdete v ňom kompletné výsledky aj program na ďalší deň.


Pravidlá tenisu sa obrátili naruby. Komentátori Amazon Prime Video sa v pondelok rozprávali, kto z aktívnych hráčov je najlepší v hre na sieti. Tim Henman mnohých prekvapil, keď spomenul Rafaela Nadala.

V prvom sete včerajšieho zápasu proti Dominicovi Thiemovi sa zdalo, že to chce potvrdiť. Nadal išiel na sieť až 20-krát, pričom jeho úspešnosť bola 70 percent.

Španiel v prvom sete mierne dominoval. Okrem viacerých presvedčivých volejov výborne podával, no na servise sa darilo aj Thiemovi. Rozhodol až tajbrejk, v ktorom Nadal viedol 5:2 a po Thiemovej dvojchybe za stavu 5:5 mal setbal.

Nemohol sa však spoľahnúť na to, čo je dlhé roky jeho najväčšou tenisovou prednosťou. Kým v

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Tenis

Turnaj majstrov

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie