Denník N

Matovič chce ďalšie veľké testovanie už o dva týždne, zatiaľ dáva prácu Sulíkovi a volá aj Fica s Kotlebom

Foto – TASR
Foto – TASR

Sulíkovo ministerstvo má obstarať 16 miliónov antigénových testov. Dohliadať má na to podľa Matoviča „ideálna štvorka“: Richard Sulík, Robert Fico, Peter Pellegrini a Marian Kotleba.

Vianočný advent bude zrejme v znamení ďalších plošných testovaní – premiér Igor Matovič chce využiť tri decembrové víkendy pred Vianocami na testovanie. To by znamenalo, že začať by sa malo už o dva týždne – 5. decembra. Naznačoval, že prvé kolo by mohlo byť opäť plošné, ďalšie potom zamerané na menšie oblasti.

Bližšie informácie o tom, kde sa bude testovať, kedy a či pôjde o dobrovoľné testovanie, chce premiér zverejniť v najbližších dňoch.

„Keď uvidíme, že sa ľudia nechcú zúčastniť dobrovoľného testovania, budeme rozmýšľať, či nepôjdeme cestou ako predtým,“ povedal premiér Matovič s tým, že v hre je aj decembrový lockdown, čo je podľa neho najhoršie riešenie pre slovenskú ekonomiku.

Nasledujúci víkend bude antigénové testovanie v takmer päťsto mestách a obciach; to je už tentokrát dobrovoľné a ľudia po ňom nedostanú certifikáty.

„Poďme urobiť všetko preto, aby sme mali normálne Vianoce,“ povedal Matovič.

Testy má nakúpiť Sulík

Na ďalšie plošné testovanie bude vláda potrebovať

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hegerova vláda

Igor Matovič

Koronavírus

    Plošné testovanie

    Slovensko

    Teraz najčítanejšie