Denník N

Turnaj majstrov, semifinále: Nadal podával na víťazstvo, Djoković odvrátil štyri mečbaly. Ani jeden nepostúpil

Rafael Nadal a Daniil Medvedev. Foto - TASR/AP
Rafael Nadal a Daniil Medvedev. Foto – TASR/AP

Dobrý deň,

na minuloročnom turnaji majstrov vyhrával Novak Djoković 4:1 v tajbrejku posledného setu nad Dominicom Thiemom. Napokon však prehral.

Na tohtoročnom turnaji majstrov vyhrával v tajbrejku posledného setu 4:0. A prehral znova. Napriek tomu, že Thiem mal skrat.

Na minuloročnom turnaji majstrov vyhrával Daniil Medvedev 5:1 v treťom sete proti Rafaelovi Nadalovi. Napokon však prehral.

Lenže tu sa paralely s minulým rokom končia. Tentoraz to bolo iné – Nadal v druhom sete podával na víťazstvo a mnohí ho už videli vo finále, ale postúpil Medvedev. A keď dosiahol jednu z najdôležitejších výhier v kariére, ani neoslavoval.

V sobotu sme sledovali jeden z najlepších dní v histórii turnaja majstrov. Okrem dvoch vynikajúcich zápasov v dvojhre sme videli aj obrovskú drámu v štvorhre.

Súhrn turnaja majstrov prinášame každé ráno počas jeho trvania. Nájdete v ňom kompletné výsledky aj program na ďalší deň.


Príliš skúsený na také výhovorky. Keď opúšťal kurt, vyzeral zničený. Niektorým sa vybavili spomienky na rok 2007, keď vo wimbledonskom finále prehral v piatich setoch s Rogerom Federerom.

Rafael Nadal vo svojej kariére vyhral všetko, čo mohol. Teda až na turnaj majstrov, kde sa tradične trápi s rýchlymi halovými podmienkami a únavou na konci sezóny.

Tentoraz sa však zdalo, že po šestnástich rokoch môže prísť jeho chvíľa. Nadal bol v zrejme životnej halovej forme a táto sezóna preňho bola menej fyzicky náročná.

Keď v semifinále proti Daniilovi Medvedevovi vyhrával 6:3, 5:4 a išiel podávať, mnohí už rozmýšľali nad jeho finále s Dominicom Thiemom.

Lenže Medvedevovi sa podarilo niečo, čo sa nestalo osem rokov, a niečo, čo sa nestalo 71 zápasov.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Tenis

Turnaj majstrov

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie