Denník N

Vlhovej perfektný víkend, vyhrala aj druhý slalom. Mám sebavedomie, ale nelietam v oblakoch, hovorí

Foto - TASR/AP
Foto – TASR/AP

Petra Vlhová zažíva skvelý vstup do sezóny: tento víkend vyhrala oba slalomy Svetového pohára vo fínskom Levi. V sobotu triumfovala pred Mikaelou Shiffrinovou a Katharinou Liensbergerovou, v nedeľu ju na stupni víťazov doplnili Michelle Gisinová (+0,31 s) a opäť Liensbergerová (+0,50 s). Mikaela Shiffrinová skončila piata.

Bol to piaty víťazný slalom pre Vlhovú za sebou, čím sa dotiahla na Marlies Schildovú. „Dobre sa to počúva. Dnes to bolo veľmi náročné, bola som pod tlakom, keďže som chcela potvrdiť včerajšie víťazstvo. Podarilo sa mi to, som veľmi šťastná, že dokážem zvládnuť takúto situáciu a použiť všetku svoju silu. Dve víťazstvá za dva dni – to je úžasné,“ povedala Vlhová v prvej reakcii miestnej hlásateľke.

Po dvoch z deviatich slalomov tejto sezóny má plný počet bodov: 200.

Ak k tomu pripočítame 60 bodov za tretie miesto z októbrového obrovského slalomu v Söldene, vyjde nám, že Vlhová je líderkou aj celkového poradia Svetového pohára.

Vlhová: Mohla som to povedať inak

Slovenka bola opäť najrýchlejšia aj v prvom kole, zhodný včas dosiahla i Michelle Gisinová. Trať staval tréner Mikaely Shiffrinovej. „Presne vedia, čo nemám rada, pozreli si moju včerajšiu jazdu a postavili trať,“ hovorila Vlhová pre RTVS. V druhom kole vytýčil bránky švajčiarsky tréner Klaus Mayrhofer.

„Je to tam!“ zakričala Vlhová do kamier po druhom kole, hoci na štarte ešte čakala Gisinová.

„Keď som to zakričala, bola to

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Petra Vlhová

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie