Denník N

Škrtelovi sa posmievali za výrok, ktorý nepovedal. Nenávisť fanúšikov Manchestru United si však užíva

Martin Škrtel sa vrátil na Old Trafford ako hráč Basaksehiru
Martin Škrtel sa vrátil na Old Trafford ako hráč Basaksehiru

Slovenský futbalista Martin Škrtel si v športe užíva rivalitu. Chce byť milovaný vlastnými fanúšikmi, a ak je nenávidený fanúšikmi najväčšieho rivala, považuje to za uznanie svojich kvalít.

S priaznivcami Liverpoolu a Manchestru United sa mu tento vzťah podarilo docieliť. V Liverpoole, za ktorý hral deväť sezón, ho uznávajú a u najväčšieho rivala v Manchestri neznášajú.

V utorok sa na štadión Manchestru Old Trafford vrátil a muselo to byť pre neho veľmi nezvyčajné. Nikto na neho totiž nebučal, keďže zápas sa pre koronakrízu hral bez divákov.

Škrtelov Basaksehir prehral v Lige majstrov u favorita 1:4, a hoci Škrtel nespôsobil ani jeden z inkasovaných gólov, fanúšikovia United sa na sociálnych sieťach najviac vysmievali práve jemu.

Dôvody boli tri – dlhoročná vzájomná rivalita, faul na Edinsona Cavaniho, za ktorý Škrtel dostal žltú kartu, no najmä predzápasový výrok, ktorý sa šíril na sociálnych sieťach a nahneval fanúšikov United.

To, že ho Škrtel dementoval a označil za „fake news“, pomohlo už len čiastočne. Tak to s fake news býva – šokujúca nepravdivá informácia sa dostane k oveľa väčšiemu množstvu ľudí ako jej opravená, pravdivá verzia.

Škrtelovi sa prisudzoval tento výrok:

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

Liga majstrov

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie