Denník N

Pauza pre opatrenia aj návštevy. Štáty ukazujú, ako môžu vyzerať Vianoce

Foto - TASR/AP
Foto – TASR/AP

Opatrenia proti šíreniu koronavírusu sa nerušia, no na Vianoce viaceré štáty chcú čiastočné uvoľnenie. Britská odborníčka varuje, že vírus nerozlišuje, či sú sviatky.

Od marca nebolo na amerických letiskách toľko ľudí ako v týchto dňoch. Viac ako tri milióny ľudí využili minulý víkend na cestu za svojimi blízkymi. Ďalšie milióny Američanov cestujú autami.

V USA sa vo štvrtok oslavuje Deň vďakyvzdania, a hoci americkí odborníci varovali, že rodinné stretnutia môžu spôsobiť v čase pandémie veľké problémy, presunu ľudí to nezabránilo.

Na vianočné sviatky sa už pripravuje aj Európa. Viaceré štáty, kde v uplynulých týždňoch platili prísne opatrenia, chystajú počas Vianoc špeciálny režim.

Krátka vianočná prestávka

Nemecká kancelárka Angela Merkelová svoj postup koordinuje s regionálnymi vládami, s ktorými sa v stredu dohodla, že Vianoce sa budú aspoň trochu podobať sviatkom, na aké sme zvyknutí.

Opatrenia, ktoré momentálne platia v Nemecku, sa podľa návrhu predĺžia do 20. decembra, no pokračovať zrejme budú aj v januári. Znamená to zatvorené reštaurácie, hotely či posilňovne. Počas tohto obdobia by sa mohlo stretávať maximálne päť ľudí a dve domácnosti.

Návrh, o ktorom rokovali v stredu, však počíta s tým, že počas sviatkov by prišlo

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koronavírus

    Svet

    Teraz najčítanejšie