Denník N

Deti sa môžu vrátiť 7. decembra do školy, ak sa otestujú. Celoplošné testovanie na Mikuláša nebude

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Plošné testovanie, ako ho poznáme, zatiaľ neprebehne – testovať chcú v mobilných odberných miestach, ktorých bude viac. Testovanie sa má presunúť aj do škôl, premiér hovoril, že to je návrat ku komunitnému testovaniu.

Celoplošné testovanie cez víkend 5. a 6. decembra, ako ho chcel premiér Igor Matovič, nebude. Premiér hovorí, aby sme zabudli na to, ako sme plošné testovanie poznali doteraz. Spolu s ministrom obrany Jaroslavom Naďom (obaja OĽaNO) po ústrednom krízovom štábe vysvetľovali, že plošne testovať sa dá aj inak – napríklad budovaním stále väčšieho počtu mobilných odberových miest.

Premiér oznámil aj dôležitú zmenu pre školy – žiaci druhého stupňa základných škôl a stredných škôl by sa mohli vrátiť do tried už 7. decembra. Predtým ich chce dať otestovať – hovoril o možnej novinke, že by deti kloktali slanú vodu a koronavírus by zisťovali z nej. To však zatiaľ nie je isté.

Premiér ako dôvod, prečo celoslovenské testovanie o necelé dva týždne nebude, uviedol, že minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) nestíha nakúpiť testy.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koronavírus

    Plošné testovanie

    Slovensko

    Teraz najčítanejšie