Denník N

Šéf nemocnice: Boris Kollár a vrchná sestra po sebe kričali. Po čajovej afére som mu vyčlenil sestru

Boris Kollár sa ľuďom prihováral vo videách aj z nemocnice, kde ležal po havárii štátnej limuzíny. Foto – Facebook Borisa Kollára
Boris Kollár sa ľuďom prihováral vo videách aj z nemocnice, kde ležal po havárii štátnej limuzíny. Foto – Facebook Borisa Kollára

Predseda parlamentu leží v nemocnici v špeciálnom trakte pre ústavných činiteľov. Riaditeľ Nemocnice sv. Michala Branislav Delej v rozhovore vraví, že mu poskytol sestričku na zvonček, keď načas nedostal čaj.

V piatok prepustia predsedu parlamentu Borisa Kollára (Sme rodina) z Nemocnice sv. Michala v Bratislave, kde skončil po vážnej nehode, pri ktorej sa mu zlomil druhý krčný stavec. Havária sa stala 24. októbra v bratislavských Podunajských Biskupiciach, keď platil zákaz vychádzania. V štátnej limuzíne sa viezol s bývalou finalistkou Miss Universe Miroslavou Fabušovou, ktorá sa tiež zranila.

Riaditeľ Nemocnice svätého Michala Branislav Delej v rozhovore opisuje, na akej špeciálnej izbe Kollár leží a prečo za ním chodili návštevy, keď sú od júla zakázané.

V rozhovore sa dočítate:

  • čo spravil, keď sa dozvedel, že u Kollára v nemocničnej izbe bola koaličná rada,
  • ako je možné, že o tom nevedel ani jeho ošetrujúci lekár,
  • čo hovorí na konflikty sestier s Kollárovými priateľkami,
  • prečo nemocnicu nepovažuje za papalášsku.

Je Boris Kollár privilegovaný pacient?

Boris Kollár je určite pacient ako každý iný. Tým, že je druhý najvyšší ústavný činiteľ v štáte, musíme pri hospitalizácii zohľadňovať aj jeho funkciu. Ale nedostáva nejakú vyššiu starostlivosť ako ostatní pacienti, ktorí tu sú.

Čo sa mení tým, že je predseda parlamentu? Čo musíte zohľadňovať?

Je potrebné povedať, že Nemocnica sv. Michala vznikla spojením nemocnice ministerstva vnútra a nemocnice ministerstva obrany, a keďže je naďalej rezortnou nemocnicou, musí v prvom rade plniť úlohy, ktoré jej vyplývajú zo zakladateľskej listiny. To znamená prioritne sa starať o príslušníkov ministerstva vnútra, obrany, policajných zložiek a rôznych iných inštitúcií, vrátane Národnej rady, úradu vlády, Slovenskej informačnej služby… To všetko je v zakladateľskej listine. Táto nemocnica bola stavaná na to, aby spĺňala všetky podmienky na zabezpečenie zdravotnej starostlivosti aj týchto vysokých štátnych funkcionárov.

Pamätám si Roberta Kaliňáka zo Smeru, keď ešte ako minister vnútra ohlasoval výstavbu nemocnice a hovoril, že bude určená pre bežných ľudí a nejde o nemocnicu pre papalášov či vysokých funkcionárov. 

Samozrejme, my tu riešime aj bežných ľudí. Niekoľko

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Boris Kollár

Slovensko

Teraz najčítanejšie