Denník N

Marián Vajda: Djoković je najlepší, ale aj netrpezlivý a tvrdohlavý. Ja mu môžem dať len protinázor

Marián Vajda. Foto -TASR/Pavol Zachar
Marián Vajda. Foto -TASR/Pavol Zachar

Slovenský tréner je presvedčený, že raz sa trénermi stanú aj Djoković, Nadal a Federer. Ich rivalita bude pokračovať na novej úrovni.

Tréner najlepšieho tenistu na svete Marián Vajda s médiami nekomunikuje často. Keď už to však spraví, jeho otvorenosť je často osviežujúca.

Vo štvrtok sa venoval novinárom na tlačovke pri propagácii projektu Hrajme tenis Slovensko a potom odpovedal aj na otázky o svojom zverencovi Novakovi Djokovićovi.

Ani tentoraz sa neschovával za frázy, ale na rovinu hovoril aj o slabinách svojho zverenca. Hoci je Novak Djoković najlepší na svete, Vajda si uvedomuje, že nie je dokonalý.

Dočítate sa:

  • čo si Vajda myslí o Djokovićových netenisových aktivitách;
  • čo robieva Djoković tesne pred grandslamovým finále;
  • v čom sa musí Djoković zmeniť, aby z neho raz bol dobrý tréner;
  • ako dlho chce ešte Vajda s Djokovićom pokračovať;
  • akú hru sa spolu hrávajú na turnajoch;
  • pri akej príležitosti sa Vajda stretol s Diegom Maradonom.

Čomu pripisujete, že Djoković aj Nadal prehrali na Turnaji majstrov s Daniilom Medvedevom aj Dominicom Thiemom?

Neprekvapilo ma to, pretože veľká trojka Federer, Nadal, Djoković sa sústreďuje najmä na grandslamy. Je namáhavé motivovať sa na záverečné turnaje v roku. Aj preto v posledných rokoch vyhrali Turnaj majstrov mladší hráči, ktorých telá lepšie regenerujú a ktorí majú aj väčšiu motiváciu, keďže nemajú v zbierke toľko veľkých titulov.

Ste s touto sezónou spokojný?

Áno, Novak sa šiesty raz v kariére stal koncoročnou svetovou jednotkou. Je to úžasný výsledok, ale budúci rok sa opäť sústredíme na grandslamy. Novak sa chce v počte grandslamových titulov dotiahnuť na Nadala s Federerom a neskôr ich aj prekonať.

Téma pred budúcim rokom je očkovanie proti koronavírusu. Andy Murray vyžaduje, aby bolo na štart na turnajoch povinné. Djoković sa očkovať nechce a žiada, aby bolo len dobrovoľné. Rozprávali ste sa s ním o tom?

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Rozhovory

Tenis

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie