Denník N

Kollár vraví o čiernej ovci medzi sestričkami, po Čaputovej sa ich zastali ďalší

Nemocnicu sv. Michala v centre Bratislavy otvorili v roku 2015. Foto TASR - Martin Baumann
Nemocnicu sv. Michala v centre Bratislavy otvorili v roku 2015. Foto TASR – Martin Baumann

Predseda parlamentu a šéf nemocnice hovoria o čajovej afére rozdielne. Prezidentka Zuzana Čaputová nevie o pochybeniach sestier.

Sestrička, ktorá podľa želania nedoniesla chorému predsedovi parlamentu čaj, je pre Borisa Kollára čiernou ovcou. Takto ju označil vo svojom videu z nemocničnej izby, v ktorom oznámil, že v piatok na reverz odchádza domov z Nemocnice sv. Michala v Bratislave.

Nemocnicu predčasne opustil hlavne po konfliktoch so sestričkami.

„Každý pacient má nárok na čaj, vždycky im to podá sestra, nenosí mu to školník. A keď mne došiel ten čaj, tak som pekne poprosil, aby mi ho priniesli, a sestra vtedy povedala, že ona tu nie je na to, aby varila Borisovi Kollárovi čaj. Nejde o Borisa Kollára, tu ide o kohokoľvek,” hovorí vo videu Kollár.

„Aj tu sú fantastické sestričky, ale vždy sa nájde nejaká takáto čierna ovca, ktorá proste ten dojem z toho celého pokazí, a ja som na takúto čiernu ovcu narazil.“ Aj keď mal byť predseda parlamentu v nemocnici ešte „veľmi dlho“, rozhodol sa podpísať reverz.

Riaditeľ nemocnice Branislav Delej v rozhovore pre Denník N povedal, že sestrička priniesla Kollárovi čaj neskôr, pretože mala dôležitejšiu prácu, bola pri príjme pacienta v akútnom stave.

„Došlo k tomu, že povedala, že čaj prinesie neskôr. Aj ho teda priniesla, ospravedlnili sme sa pánovi Kollárovi, že čaj bol prinesený neskôr, lebo tam bol riešený akútny pacient,“ povedal Delej s tým, že po tomto incidente vyčlenil pre predsedu parlamentu sestričku z traumatológie, ktorá mu bola k dispozícii na zvonček

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Boris Kollár

Slovensko

Teraz najčítanejšie