Denník N

Zem a vek sa pochválil Žbirkom na obálke. Ten časopis som nepoznal, reaguje spevák

Šéfredaktor Tibor Eliot Rostas urobil z Miroslava Žbirku "Zem a vek pozitívneho". Foto - Facebook Tibora E. Rostasa/Denník N
Šéfredaktor Tibor Eliot Rostas urobil z Miroslava Žbirku „Zem a vek pozitívneho“. Foto – Facebook Tibora E. Rostasa/Denník N

Miroslav Žbirka nevedel, že sa ocitne na zadnej strane obálky s nápisom „Zem a vek pozitívny“. Rozhovor poskytol v súvislosti s filmom Perinbaba a nemal tušenie, že časopis je kritizovaný za antisemitizmus.

Šéfredaktor mesačníka Zem a vek Tibor Eliot Rostas oznámil, že decembrové číslo bude výnimočné. „Okrem iného aj preto, že tam nájdete môj rozhovor s Meky Žbirkom,“ napísal na Facebooku. A ako dôkaz pripojil zadnú stranu obálky, na ktorej je fotka Žbirku so sloganom „Zem a vek pozitívny“.

Žbirka sa k tomu na Facebooku vyjadril, že časopisu poskytol rozhovor prostredníctvom e-mailu ako súčasť prezentácie nového filmu Juraja Jakubiska Perinbaba a dva svety, pre ktorý zložil titulnú pieseň. O samotnom časopise spevák, ktorý už dlhé roky žije v Prahe a veľa času trávi aj v Londýne, nič bližšie nevedel.

„Priznám sa, že tento magazín nečítam, a preto nepoznám obsah jeho minulých vydaní. K rozhovoru došlo v rámci prezentácie filmu, keď som e-mailom odpovedal na úplne normálne otázky,“ napísal Žbirka fanúšikom. S Rostasom v poslednom čase udržiava vzťahy režisér Jakubisko, ktorý sa už na jeseň dal stvárniť v časopise ako „Zem a vek pozitívny“.

Čo hovorí Žbirka na to, že aj on sa objaví na obálke časopisu ako „Zem a vek pozitívny“?

Denníku N povedal, že ako fanúšik tohto magazínu sa necíti

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hoaxy a propaganda

Kultúra, Slovensko

Teraz najčítanejšie