Denník N

Výsluch Jankovskej: Fica podržala, činčilový kožuch je z tureckého bazára, v mobile mala Kočnerovu ženu, Trnku i Krajmera

Foto – TASR/František Iván
Foto – TASR/František Iván

Monika Jankovská má za sebou dvojdňový výsluch. Je z neho zrejmé, že ak chce získať nejaké úľavy, tak to podstatné už dávno povedala alebo sa ešte len chystá vyšetrovateľom povedať. 

Predseda Smeru Robert Fico si po výsluchu bývalej dvojky na ministerstve spravodlivosti Moniky Jankovskej môže vydýchnuť. V stredu síce povedala, že vedel o jej angažovaní sa v kauze Kočnerových zmeniek, vo štvrtok však už viac nepridala.

Verzia bývalej štátnej tajomníčky, ktorú prezentovala pred vyšetrovateľmi NAKA, je takáto: Fico netušil, že ona spolupracuje s Kočnerom. Keď mu hovorila o angažovaní sa v kauze zmeniek, tak len v tej súvislosti, že by bolo dobré, aby mal Smer na strane médiá. Zámerom Kočnera totiž bolo ovládnuť televíziu Markíza.

Fico: Ty to na rozdiel od Márie zvládneš

V tejto súvislosti podľa nej preberali len to, aké sú médiá neobjektívne voči Smeru. Fico sa jej vraj posťažoval, že je hrozné, čo robia médiá Márii Troškovej

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Kauzy Búrka a Víchrica

Monika Jankovská

Slovensko

Teraz najčítanejšie