Denník N

Sme takí mizerní, že nedokážeme ani dostať žltú kartu. Slávny klub je v bundeslige na smiech

Rozčarovaní hráči Schalke. Foto - TASR/AP
Rozčarovaní hráči Schalke. Foto – TASR/AP

Schalke je vo veľkej kríze a útočí na negatívny rekord bundesligy.

Žiadna situácia z uplynulých dní lepšie neilustruje situáciu, v ktorej sa nachádza slávny nemecký klub Schalke 04 Gelsenkirchen. Klub ráno 24. novembra na Twitteri zablahoželal k narodeninám stredopoliarovi Nabilovi Bentalebovi, ale večer príspevok zo sociálnej siete stiahol.

Schalke ešte v ten istý deň Bentaleba suspendovalo z disciplinárnych dôvodov, Alžírčan odvtedy trénuje individuálne a najneskôr koncom sezóny odíde. Bentaleb nie je v tejto situácii sám, klub postavil mimo službu aj Maročana Amina Harita.

Harit na to zareagoval stanoviskom, v ktorom napísal, že klub zvládne ťažké časy iba vtedy, keď budú hráči, tréneri a fanúšikovia držať spolu. Znie to profesionálne, no Harit sa zachoval presne naopak – keď ho tréner Manuel Baum pri prehre vo Wolfsburgu vystriedal, Harit ho nahnevane odignoroval a zamieril rovno do šatne.

Aby toho nebolo málo, asi najznámejší hráč Vedad Ibišević mal na tréningu verbálny konflikt s asistentom trénera Naldom. Klub s Ibiševićom k 31. decembru rozviaže zmluvu a Bosniak si bude hľadať nový klub. Do Schalke pritom prišiel len v septembri.

Klub, ktorý ešte v marci 2019 hral osemfinále Ligy majstrov, je teraz v úplnom rozvrate. V bundeslige je Schalke posledné s troma bodmi a skóre 6:28. Útočí aj na nelichotivý ligový rekord v počte zápasov bez víťazstva.

Ako by sme aj mohli vyhrať?

Úpadok Schalke nie je výsledkom náhlej zmeny. Keď v bundeslige naposledy vyhralo,

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Euroligy

Futbal

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie