Denník N

Rodičia sa nestíhajú učiť s deťmi a nerozumejú úlohám, museli nakúpiť techniku aj za 500 eur (prieskum)

Asi štvrtina detí z prieskumu sleduje vyučovanie na mobile. Prieskum robili online, a teda medzi rodičmi s prístupom na internet.

Rodičia sa zrejme ani dnes nedozvedia, kedy sa ich deti vrátia do škôl. Zrušili dnešné zasadnutie ústredného krízového štábu, ktorý mal rozhodovať o testovaní detí, rodičov a učiteľov a o následnom návrate detí do škôl ešte pred Vianocami. Nový termín rokovania zatiaľ nepoznáme.

Keď chcete vedieť, ako sa zmenil život v rodinách po zatvorení škôl, opýtajte sa rodičov. Nestíhajú a nevedia svojim deťom pomôcť a chcú, aby sa už vrátili do tried.

Viac ako tri štvrtiny rodičov by si vydýchli, ak by sa školy znova otvorili, dištančné vzdelávanie im totiž už niekoľko mesiacov robí problémy navyše. Až 77 percent rodičov v prieskume uvádza, že je pre nich oveľa náročnejšie učiť sa s deťmi, keď sú školy zatvorené.

Najväčším problémom pre rodičov je, že nestíhajú skĺbiť iné povinnosti a pomoc dieťaťu s učením. Takúto možnosť označila až takmer polovica opýtaných rodičov. Viac ako tretina zasa hovorí, že nevedia motivovať dieťa k učeniu.

Prieskum si od agentúry Focus objednala strana Spolu.

Zvládať dištančné vzdelávanie je pre rodičov náročné nielen časovo, ale aj finančne, komentuje výsledky prieskumu Juraj Hipš, líder strany Spolu. „Zďaleka si nemôžeme povedať, že dištančné vzdelávanie máme po prvej vlne korony zvládnuté,“ komentuje Hipš.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koronavírus

    Školstvo

    Slovensko

    Teraz najčítanejšie