Denník N

Kauza Kollárovho čaju je v koalícii citlivá. Ministri mlčia, Marcinková sa hanbí, sestier sa zastal Dostál, Benčík aj Šeliga

Boris Kollár Foto – FB Borisa Kollára
Boris Kollár Foto – FB Borisa Kollára

Zachoval sa predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) v nemocnici ako papaláš a mal právo zaútočiť na sestry, ktoré sa oňho starali?

K okolnostiam hospitalizácie predsedu parlamentu sa jeho koaliční partneri veľmi vyjadrovať nechcú ani po tom, ako je už z nemocnice na reverz doma.

Ministri pri otázkach k čajovej kauze v Nemocnici sv. Michala mlčia. Premiér Igor Matovič sa na Facebooku svojsky ospravedlnil za návštevu Kollára v nemocnici s koaličnými lídrami. A ešte zdieľal Kollárovo video, v ktorom označil sestru za čiernu ovcu.

K správaniu Borisa Kollára a jeho známych k zdravotníckemu personálu v takzvanej „čajovej kauze“ sa však premiér nevyjadril. V diskusnej relácii TV Joj Na hrane to vysvetlil tým, že by porušil dohodu medzi koaličnými partnermi, že sa navzájom verejne nebudú komentovať. „Očakávam poctivé vysvetlenie od Borisa Kollára,“ povedal ešte premiér.

Ani koaliční poslanci z OĽaNO sa nechcú k prípadu Borisa Kollára verejne vyjadrovať: „Mám na to svoj názor, ale nebudem to verejne komunikovať,“ hovorí predseda parlamentného klubu OĽaNO Michal Šipoš.

Aj v koalícii sú však poslanci, ktorí o správaní predsedu parlamentu hovoria aj verejne.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Boris Kollár

Hegerova vláda

Slovensko

Teraz najčítanejšie