Denník N

Pellegrini pri očkovaní proti covidu kľučkuje. Dostal sa pod tlak alternatívy, vakcínu odmietajú aj dve tretiny jeho voličov

Peter Pellegrini. Foto - TASR
Peter Pellegrini. Foto – TASR

Podpora očkovania proti koronavírusu je medzi priaznivcami Hlasu nižšia ako medzi voličmi Smeru, ktorého politici vakcínu nazývajú „chémiou“ či dokonca „sajrajtom“.

V pondelok sa na facebookovom profile Petra Pellegriniho objavilo video na tému očkovania proti covidu-19. Líder preferenčne najsilnejšej strany Hlas ho zavesil po tom, čo mu viaceré alternatívne weby pripomenuli jeho výrok z leta tohto roka.

Bývalý premiér začiatkom augusta v internetovom vydaní politickej debaty Na telo televízie Markíza povedal, že by sa najrizikovejšie skupiny obyvateľov mali proti covidu-19 očkovať povinne. Pellegrini dostal otázku na očkovanie v rámci rubriky „Áno – Nie“, ktorá tlačí politikov do skratkovitých odpovedí.

„Malo by byť podľa vás očkovanie aspoň pre najrizikovejšie skupiny obyvateľstva povinné?“ spýtal sa moderátor Michal Kovačič. „Ja si myslím, že áno,“ odpovedal Pellegrini.

Video: Pellegrini vysvetľuje, ako to myslel s očkovaním

Opozičný líder Pellegrini sa vo videu z pondelka posťažoval, že jeho výrok teraz niektoré weby posunuli do roviny, že podporuje povinné očkovanie ako také – a pre všetkých. „Chce evokovať to, že ja alebo strana Hlas je za zavedenie

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hlas

Koronavírus

    Očkovanie proti koronavírusu

    Peter Pellegrini

    Slovensko

    Teraz najčítanejšie