Denník N

Starajú sa o popieračov covidu. Na sestry v USA pľujú, nadávajú im a posielajú vyhrážky smrťou

Aj na Slovensku sa niektorí o covide vyjadrujú nevhodne, viacero takých presvedčení pozbieralo ministerstvo zdravotníctva a zverejnilo ich na Facebooku. Zdroj – Ministerstvo zdravotníctva SR/Facebook
Aj na Slovensku sa niektorí o covide vyjadrujú nevhodne, viacero takých presvedčení pozbieralo ministerstvo zdravotníctva a zverejnilo ich na Facebooku. Zdroj – Ministerstvo zdravotníctva SR/Facebook

Ako je možné, že ľudia popierajú covid, aj keď ich na ochorenie liečia na jednotke intenzívnej starostlivosti? Do akej miery sa ľudia na Slovensku spoliehajú na vedecký konsenzus a sú medzi nami stále takí, ktorí popierajú existenciu vírusu?

Pred dvomi týždňami sa Jodi Doeringová, zdravotná sestra z jednotky intenzívnej starostlivosti v nemocnici v Južnej Dakote, posťažovala na pacientov, ktorí ani po takmer roku pandémie neveria, že nový koronavírus existuje.

Hoci lapajú po dychu, „kričia na vás, že im dávate vymyslenú liečbu a že Joe Biden zničí Spojené štáty“, uviedla Doeringová na Twitteri.

„Hovoria vám, že chorí sú z iného dôvodu. Nadávajú vám a pýtajú sa, prečo ste takí naobliekaní, lebo oni nemajú covid, ktorý predsa neexistuje,“ dodala zdravotná sestra.

Zverili sa so skúsenosťami

Hoci podobné prípady nie sú bežné, portálu Cut sa v USA podarilo nájsť ďalšie zdravotné sestry s podobnými skúsenosťami.

Ako je vôbec možné, že ľudia popierajú covid, aj keď ich na ochorenie liečia na jednotke intenzívnej starostlivosti? Do akej miery sa ľudia na Slovensku spoliehajú na vedecký konsenzus a sú medzi nami stále takí, ktorí existenciu vírusu popierajú?

Zdroj – Ministerstvo zdravotníctva SR/Facebook

Zámerne na ňu kašľali a pľuli

Zdravotná sestra LeToya Edmondsová z nemocnice v Lawtone v Oklahome pre Cut zaspomínala na 70-ročného pacienta s covidom, ktorý mal hnačku a teplotu.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Človek

Koronavírus

    Príroda

    Veda, Zdravie

    Teraz najčítanejšie