Denník N

Očistec pokračuje: zatkli námestníka riaditeľa SIS Beňu, obvinili aj bývalého policajného prezidenta Lučanského

Boris Beňa a Milan Lučanský. Foto – N a TASR
Boris Beňa a Milan Lučanský. Foto – N a TASR

NAKA od rána zasahuje voči bývalým aj súčasným funkcionárom polície a tajnej služby. Obvinili aj bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského, zatiaľ ho nezadržali.

Akcia Očistec s obvinenými bývalými vysokými policajnými funkcionármi aj špeciálnym prokurátorom od stredajšieho rána pokračuje ďalším hromadným zatýkaním. Ako prvá o tom informovala Joj. NAKA zadržala námestníka riaditeľa Slovenskej informačnej služby Borisa Beňu aj Petra Gašparoviča, ktorý bol ešte donedávna šéfom kontrarozviedky SIS.

Medzi obvinenými je podľa informácií Denníka N aj bývalý policajný prezident Milan Lučanský. Ten je momentálne na ceste na Slovensko z Chorvátska a s políciou sa dohodol, že príde na výsluch.

Akcia Judáš: Ľudia z vedenia polície, SIS aj finančnej správy

„Kým nemám akúkoľvek aktuálnu informáciu o zadržaných osobách, o skutkoch, ktoré sú im kladené za vinu, o ich procesnom postavení, o období, keď protiprávna činnosť mala byť spáchaná, o tom, či súvisela so Slovenskou informačnou službou, tak sa k tomu bližšie neviem vyjadriť a neviem ani urobiť meritórne rozhodnutie, ktoré sa týka personálnych otázok,“ povedal riaditeľ SIS Vladimír Pčolinský. „Keď sa s tým oboznámim, tak budem konať v zmysle zákona.“ Beňu môže Pčolinský po vznesení obvinenia až do právoplatného rozhodnutia vo veci postaviť mimo služby.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Milan Lučanský

Slovensko

Teraz najčítanejšie