Denník N

Matovič chce v pondelok pustiť niektoré deti do škôl. Epidemiologička odporúča lockdown čím skôr

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

AKTUALIZOVANÉ. Premiér hovorí, že dá otestovať napríklad aj súkromnú školu svojich dcér a školy v jednom meste, ktoré nechce menovať. V stredu padol nový rekord pozitívnych. Na nové, prísnejšie opatrenia, nie je podľa ministra zdravotníctva politická odvaha.

Ak sú dáta o antigénovom testovaní spoľahlivé, tak v stredu padol na Slovensku nový denný rekord v počte pozitívne testovaných ľudí na koronavírus. Doteraz bolo najviac nových prípadov koronavírusu, ktoré spolu odhalili PCR a antigénové testy, 29. októbra: 3617. V túto stredu však pribudlo až 3639 prípadov.

Minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO) hovorí, že tieto čísla nie sú dobré, ale nie sú astronomické. „Musíme niečo robiť. Keď sa niečo neurobí, budeme mať na Vianoce vážne čísla a k tomu smerujeme,“ povedal Krajčí.

Podľa ministra môžu byť v štatistikách duplicitne aj ľudia, ktorí sa dali otestovať antigénovými a následne PCR testami, a hoci to podľa neho nie je zanedbateľné číslo, veľa takýchto ľudí nebude. Vyhodnotiť to majú analytici.

„Nie sme v situácii, keď si môžeme dovoliť riskovať,“ povedal premiér s tým, že dnes padol rekord. „Sme v pasci,“ povedal premiér. Nemáme testy na hromadné testovanie, ak by sa zaviedol lockdown pred Vianocami, „ľudia by nás zabili“, povedal. Premiér

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koronavírus

    Slovensko

    Teraz najčítanejšie