Denník N

LM, skupina: Je hanblivá a má tichý hlas. Prvá rozhodkyňa v histórii však zvládla debut bezchybne

Stéphanie Frappartová v Lige majstrov. Foto - TASR/AP
Stéphanie Frappartová v Lige majstrov. Foto – TASR/AP

Dobrý deň,

v stredu v Lige majstrov pútala pozornosť Stéphanie Frappartová, ktorá sa stala prvou hlavnou rozhodkyňou v histórii súťaže.

Manchester United zbabral zápas s Parížom St. Germain, ktorý mal minimálne neprehrať. Vina za prehru padá aj na trénera Solskjæra a jeho zlé rozhodnutie.

Borussia Dortmund prišla o Erlinga Haalanda, ale aj bez neho si zaistila postup do osemfinále.

Súhrn Ligy majstrov prinášame vždy ráno po zápasoch a posielame ho aj e-mailom.


V zápase medzi Juventusom Turín a Dynamom Kyjev z hľadiska vývoja v G-skupine o veľa nešlo, ale aj tak sme v ňom sledovali veľký míľnik. Stéphanie Frappartová sa stala prvou ženou, ktorá z pozície hlavnej rozhodkyne viedla zápas Ligy majstrov.

Frappartová je považovaná za najlepšiu rozhodkyňu súčasnosti a Liga majstrov je pre ňu ďalším kariérnym posunom. Pravidelne píska zápasy francúzskej Ligue 1, vlani rozhodovala zápas o Superpohár UEFA medzi Liverpoolom a Chelsea a v tejto sezóne viedla dva zápasy Európskej ligy.

Každý rozhodca pozná situácie, keď sa okolo neho zoskupia nahnevaní futbalisti a narušujú jeho osobnú zónu. Frappartová meria iba 164 centimetrov a sama sa považuje za prirodzene hanblivú osobu. Ako si teda dokáže poradiť s podráždenými hráčmi?

„Povedzme, že používam určité triky,“ vravela pred debutom v Lige majstrov pre L’Equipe. „Vytváram si vlastnú

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

Liga majstrov

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie