Denník N

Čo čaká Jaroslava Haščáka?

Jaroslav Haščák vlani po zadržaní. Foto N - Vladimír Šimíček
Jaroslav Haščák vlani po zadržaní. Foto N – Vladimír Šimíček

V Haščákovom prípade by vzhľadom na jeho vplyv a povahu skutku, ktorého sa údajne dopustil, mohli byť dôvody na kolúznu väzbu.

Autor pôsobí na Katedre trestného práva a kriminológie
Právnickej fakulty Trnavskej univerzity v Trnave

Božie mlyny NAKA sa z nižších súťaží postupne premleli až do ligy majstrov. Zadržanie a obvinenie Jaroslava Haščáka totiž znamená, že už ide naozaj do tuhého. Nikto z jeho bývalých spoluhráčov z najvyššej súťaže „nedotknuteľných“, ktorí boli určitým spôsobom zapojení do trestnej činnosti, preto nemôže mať istotu, že zajtra si NAKA nepríde aj po neho.

Isteže, Haščák zatiaľ nie je stíhaný väzobne. Nevedno, akými dôkazmi okrem výpovede Ľubomíra Arpáša vyšetrovatelia disponujú, no ťažko si možno predstaviť situáciu, že by polícia zakročila proti takému vplyvnému človeku, akým je jeden zo spoluvlastníkov Penty, ak by v rukách nemala adekvátne usvedčujúce dôkazy. Práve naopak, celkom logicky sa dá predpokladať, že orgány činné v trestnom konaní takýmito dôkazmi disponujú a že v tomto prípade nemusia byť dostatočné len na vznesenie obvinenia, ale aj na rozhodnutie o vzatí obvineného do väzby.

Už len samotný fakt, že po zadržaní a výsluchu

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Jaroslav Haščák

Kauza Gorila

Komentáre

Teraz najčítanejšie