Denník N

Haščák ide do väzby. Podľa súdu by mohol ovplyvňovať svedkov

Jaroslav Haščák vlani po zadržaní. Foto N - Vladimír Šimíček
Jaroslav Haščák vlani po zadržaní. Foto N – Vladimír Šimíček

Partner finančnej skupiny Penta je symbolom najväčšej korupčnej kauzy Gorila. Do väzby ide po pätnástich rokoch, odkedy ho nahrali v byte na Vazovovej ulici.

Jaroslava Haščáka budú pre trestné činy podplácania a legalizácie príjmu z trestnej činnosti vyšetrovať vo väzbe. V piatok večer o spolumajiteľovi Penty rozhodla sudkyňa Špecializovaného trestného súdu pre prípravné konanie Pamela Záleská.

Haščáka spolu s bývalým šéfom kontrarozviedky SIS Ľubomírom Arpášom a jeho manželkou Danou Arpášovou obvinil špeciálny vyšetrovací tím v súvislosti s tým, ako zobchodovali zvukové nahrávky kauzy Gorila.

Súd si myslí, že Haščák by na slobode mohol ovplyvňovať svedkov. Nezabránilo tomu ani to, že skutok sa stal pred štrnástimi rokmi. Na útekovú väzbu, ktorú prokurátor Ondrej Repa žiadal takisto, súd nevidel dôvod.

Súd vzal do väzby z rovnakého dôvodu ako Haščáka aj Arpášovú. Vo väzbe je aj jej manžel, ale v inej trestnej veci. V kauze Božie mlyny je obvinený, že bol súčasťou vydierania a vypaľovania podnikateľov, ktorých vyšetroval Kriminálny úrad finančnej správy.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Jaroslav Haščák

Kauza Gorila

Slovensko

Teraz najčítanejšie