Denník N

Štvorročný toaletný papier

Foto – P. B.
Foto – P. B.

Epidémia sa šíri. Každý deň nové obete. Systém začína byť preťažený. Ľudské aj hmotné zdroje nie sú nevyčerpateľné. A cely predbežného zadržania sú už takmer všetky plné. Ak to takto pôjde ďalej, Ficovi s Pellem (ktorého smerová amnézia už dospela do liečiteľného štádia) nezostanú žiadni nezamrežovaní kamaráti. Aspoň zatiaľ, lebo od skutočne vykonanej spravodlivosti to má všetko ešte trošku ďaleko.

Trošku smutný je pohľad na to, ako sú nástrojom spravodlivosti ľudia, ktorí majú od nejakých vážnych etických a morálnych hodnôt dosť ďaleko. Ako hovorila pani profesorka Potemrová – aj za to pánboh zaplať. Keďže ľudstvo je nevydarený experiment, vždy to takto bolo a zjavne to aj tak bude. V záujme ostatných živočíšnych druhov a planéty zostáva len dúfať, že už nie príliš dlho. Veď ľadovce sa topia a metán uniká. Ani vírus nezaháľa.

Blázon usporiadal vianočnú párty v Bielom dome. Masovka – bezmaskovka. Unikli odtiaľ videá vrátane toho, v ktorom niekto dosť zúfalo kašle. Choromyseľný maniak vyrobí každý deň niečo oveľa absurdnejšie a odpornejšie než deň predtým. Ak zúfate nad slovenskou situáciou, pozrite sa len na chvíľu na Ameriku a všetko vás prejde. Stupidita, neschopnosť, korupcia, podvody, zlodejiny, rodinkárstvo, papalášizmus, rozklad demokratických inštitúcií – a to všetko rádovo na oveľa vyššej a dokonalejšej úrovni než v postkomunistickej krajinke, kde sa všetko toto len učíme.

Pomarančová hruda tvarohu vyzbierala 170 miliónov dolárov, pôvodne na boj proti výsledkom volieb, ale ukázalo sa, že

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Donald Trump

Komentáre

Teraz najčítanejšie