Denník N

Zranil spoluhráča zozadu. Zisťovali sme, prečo Čajkoviča vylúčili z prípravy pred MS

Foto - TASR
Foto – TASR

Zdalo sa, že na jeho prístupe je čosi toxické, napísal o Čajkovičovi po vlaňajších MS kanadský novinár.

Hokejista Maxim Čajkovič sa tešil na juniorský svetový šampionát, hoci sa uskutoční v edmontonskej bubline za prísnych epidemiologických opatrení.

„Sú to stále majstrovstvá sveta. Treba sa k tomu postaviť zodpovedne a pripraviť čo najlepšie,“ povedal začiatkom týždňa pre denník Šport. Dodal, že hrať za Slovensko je „česť“.

Slovenskí hokejisti do 20 rokov medzi sebou v piatok večer odohrali prípravný zápas. Čajkovič potvrdil, prečo je považovaný za najlepšieho hráča tejto generácie, keď strelil dva góly.

Po skončení súboja ho však z prípravy na šampionát vylúčili, realizačný tím ako dôvod uviedol „hrubé porušenie športových a ľudských hodnôt“.

„V piatkovom prípravnom zápase reprezentantov medzi sebou sa viackrát prezentoval neférovým a nešportovým správaním, ktoré vyvrcholilo tvrdými zákrokmi na spoluhráčov hrajúcich proti nemu výrazne za hranicou únosnosti,“ znelo v oficiálnom vyhlásení realizačného tímu na webe Slovenského zväzu ľadového hokeja.

Zo zápasu nie je k dispozícii videozáznam. Denník N zisťoval, čo sa skrýva za slovami zo stanoviska.

Spoluhráč skončil v nemocnici

Dozvedeli sme sa, že Čajkovič pripravil o šampionát útočníka Samuela Krajča. Hokejista Dukly Trenčín musel ísť po Čajkovičovom zákroku do nemocnice, jeho zranenie zatiaľ nešpecifikovali.

„Do bubliny sa vzhľadom na zranenie i prísne opatrenia nemôže vrátiť, čo znamená, že prišiel o možnosť bojovať o účasť na svetovom šampionáte juniorov v Kanade,“ uviedol web SZĽH.

Podľa našich informácií ho Čajkovič

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

MS20 v hokeji

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie