Denník N

Pandémia a vzťahy: niektorí zistili, že sa navzájom potrebujú, iní sa priblížili k rozvodu

Ilustračné foto - JumpStory
Ilustračné foto – JumpStory

Marcela sa na jar domnievala, že budú s manželom patriť medzi tých šťastných, komu korona vzťah nezhorší, ale zachráni.

Minulý rok zažili partnerskú krízu, pri ktorej sa viackrát skloňovalo slovo rozvod. Prvá vlna korony bola pre nich šokom, ale podľa Marcely ich vzťahu paradoxne prospela.

„Mala som pocit, že po dlhom čase ťaháme za jeden povraz, riešime veci spoločne, sme jeden pre druhého oporou. Kým predtým boli u nás hádky na dennom poriadku, teraz sa vyskytovali len výnimočne. Možno nás spájali hlavne šok, strach a neistota, ktoré sme vtedy prežívali, ale fungovalo to. Na slovo rozvod sme si vtedy ani nespomenuli,“ hovorí Marcela.

S Viktorom sú manželmi osem rokov, majú spolu jedného syna. Kríza v ich vzťahu podľa Marcely odštartovala približne pred dvomi rokmi, počas jej rodičovskej dovolenky, keď bola so synom doma a mala pocit, že je na všetko sama. „Manžel bol stále v práci, domov chodil neskoro večer. Keď konečne prišiel a potrebovala som, aby ma vystriedal pri malom, hovoril, že je unavený a potrebuje si oddýchnuť. Mala som pocit, že je v práci radšej ako s nami.“

Počas prvej vlny pandémie však boli nútení byť všetci spolu, Viktor bol nútený začať pracovať z domu a Marcela mala konečne pocit, že fungujú ako rodina. „Zo začiatku mal menej práce, prichádzala skôr nárazovo, takže sa v ostatnom čase venoval aj malému,“ hovorí Marcela.

Všetko sa zmenilo začiatkom septembra, keď sa mal Viktor znova vrátiť do kancelárie.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koronavírus

    Vzťahy

    Rodina a vzťahy

    Teraz najčítanejšie