Denník N

Hamburský denník vydal karikatúry Mohameda, chceli ho podpáliť

Foto - TASR/AP
Foto – TASR/AP

Útok na Hamburger Morgenpost si vyžiadal len menšie škody, zranenia neutrpel nikto.

Redakcia severonemeckého denníka Hamburger Morgenpost, ktorý vytlačil karikatúry proroka Mohameda z francúzskeho satirického časopisu Charlie Hebdo, sa v nedeľu ráno stala terčom podpaľačského útoku.

Oznámila to tamojšia polícia, podľa ktorej si však útok nevyžiadal žiadnych zranených. Neďaleko miesta činu zadržali dvoch podozrivých.

Do okna (páchatelia) hodili najprv kamene a potom zápalné zariadenia,“ povedal agentúre AFP policajný hovorca. Požiar, ktorý vzápätí vypukol, poškodil dve miestnosti, ale oheň sa podarilo rýchlo uhasiť„, dodal.

Islamisti Chérif a Said Kouachiovi zabili pri útoku na parížske sídlo časopisu Charlie Hebdo 12 ľudí. Ďalší terorista Amed Coulibaly potom pripravil o život mladú policajtku a usmrtil štyroch ľudí v židovských potravinách, kde držal 15 rukojemníkov. Policajti v piatok všetkých teroristov zastrelili.

Podľa nemeckého denníka Bild z rozhovorov vodcov extrémistickej organizácie Islamský štát odpočutých americkú rozviedkou vyplýva, že aktuálne útoky by údajne mohli byť začiatkom vlny atentátov. Žiadny konkrétny plán ale zatiaľ nie je známy.

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Útok na Charlie Hebdo

Svet

Teraz najčítanejšie