Denník N

Kto by mal viesť boj s pandémiou? Odpovedajú odborníci, ministri aj poslanci (anketa)

Prezidentka Zuzana Čaputová povedala, že premiér Igor Matovič (OĽaNO) by mal zvážiť odovzdanie manažovania boja proti pandémii koronavírusu inému členovi vlády. Denník N sa opýtal ministrov, politikov aj odborníkov, kto by mal manažovať koronakrízu.

Otázka: Pani prezidentka povedala, že by mal pán premiér zvážiť odovzdanie manažovania boja proti pandémii koronavírusu inému členovi vlády. Kto by mal viesť boj proti koronavírusu?

Marek Krajčí (OĽaNO),
minister zdravotníctva

Ako sa môže predseda vlády, ktorý je zodpovedný za celú krajinu, o tieto veci neinteresovať? Samozrejme, že on je ten, na koho hlavu to celé padá a kto je najviac zodpovedný za to, čo sa bude diať. Každé jedno opatrenie je veľmi citlivé, ľudia sa búria, nechcú to prijať. Mal by sa k týmto veciam vedieť vyjadriť a mal by sa k nim vyjadrovať.

Jaroslav Naď (OĽaNO),
minister obrany

Nebudem komentovať vyjadrenia pani prezidentky. Pani prezidentka má nárok na svoj názor a takisto ho má pán premiér. Nemám dôvod do toho vstupovať. Neviem si úprimne predstaviť niekoho iného. Oveľa dôležitejšie ako prichádzať s kritikou, lebo tej je veľa, je prichádzať s riešeniami. Ale nie tak, že niekto niečo napíše a povieme si, že to je tá najlepšia vec, čo môže existovať.

Ale s takými riešeniami, ktoré

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koronavírus

    Slovensko

    Teraz najčítanejšie