Denník N

Hovoria o rešpekte, potom sa vynechajú v Zlatej lopte. Rivalita Messiho s Ronaldom si zaslúži lepší koniec

Cristiano Ronaldo a Lionel Messi. Foto - TASR/AP
Cristiano Ronaldo a Lionel Messi. Foto – TASR/AP

Cristiano Ronaldo kope penaltu a netriafa bránu. Ani Lionel Messi sa v zápase nepresadzuje. Semifinále Ligy majstrov Manchester United – Barcelona a zároveň aj prvý súboj Messiho s Ronaldom sa 23. apríla 2008 končí 0:0.

O dvanásť rokov a jedenásť Zlatých lôpt neskôr (šesť pre Messiho, päť pre Ronalda) sa veľkí rivali stretli opäť. V 36. vzájomnom zápase ako lídri dvoch trápiacich sa tímov na prázdnom štadióne v zápase, v ktorom nešlo o nič.

Messiho Barcelona na tom zrejme ani nemôže byť horšie, no krízu prežíva aj Ronaldov Juventus. Oba kluby už mali istý postup z ľahkej skupiny s Dynamom Kyjev a Ferencvárosom Budapešť, ale utorňajší zápas v Lige majstrov aj tak zaujímal fanúšikov na celom svete.

Messi a Ronaldo sa totiž spolu na ihrisku nestretli 947 dní. Naposledy strelil každý z nich po góle pri remíze 2:2 v El Clásicu 6. mája 2018.

V utorok večer sme sledovali až prekvapivo hladké víťazstvo Juventusu 3:0. Messi bol najlepším hráčom svojho tímu, no hviezdou večera bol Ronaldo, ktorý premenil dve penalty.

„Som jediný, kto si myslí, že Messi a Ronaldo hrajú proti sebe zrejme posledný raz?“ pýtal sa pred zápasom novinár Sid Lowe z Guardianu, autor knihy Láska a nenávisť v La Lige.

Dočítate sa:

  • aký majú Messi a Ronaldo vzťah;
  • ako veľmi sú dôležití pre svoje tímy;
  • ako ich vyjadrenia nekorešpondujú s hlasovaním v ankete Zlatá lopta;
  • v ktorých štatistikách má navrch Messi a v ktorých Ronaldo.

Na večeri spolu neboli, ale chýbajú si

Fanúšikovia španielskej La Ligy sa pri Messim a Ronaldovi rozmaznali. Víkend čo víkend sledovali, ako jeden strelil dva góly a druhý na to zareagoval hetrikom.

Hoci obaja pochádzajú zo skromných pomerov, na verejnosti nemohli vyzerať rozličnejšie. Kým Messi pôsobil ako plachý tímový hráč, Ronaldo bol skôr sebavedomý individualista. Zatiaľ čo Messimu nezáležalo na tom, ako vyzeral, Ronaldo si na svoj výzor dával obrovský pozor.

Mnohí uverili, že pre tieto odlišnosti medzi nimi prevládajú konflikty, nebola to však pravda. Messi a Ronaldo nikdy

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

Liga majstrov

Lionel Messi

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie